Het gebouw heeft 32 appartementen. Het is helemaal gasloos, dat zijn voorwaarden die de gemeente stelde, en er zijn 160 zonnepanelen. Daarnaast is er een wateropnemend 'blauw' dak door de bewoners gecreëerd. Het dak vangt regenwater op. Regenwater heeft in een stad als Amsterdam niet zo heel veel plek waar het nog naartoe kan omdat er zoveel asfalt en stenen liggen. Daarom is de gemeente blij als er ‘blauwe’ daken zijn. Het draagt bij aan duurzaamheid en het dak heeft een uitzonderlijke biodiversiteit. Thijs is trots wat ze samen hebben neergezet. Zijn energierekening is nu nog maar € 10,- per maand. Elk appartement is goed geïsoleerd. Er zit HR++ glas in alle appartementen. En ze hebben energielabel A++++.
Thijs vertelt: “Uiteindelijk hebben we onze plannen mogen uitvoeren omdat we een goed uitgedacht plan hadden en dat op alle onderdelen goed scoorde. We hebben ingezet op duurzaamheid omdat dat onderdeel was van de criteria van de gemeente. En voor een frisse en leefbare omgeving gezorgd. Ik ben trots dat het ons gelukt is om met zoveel ‘aandeelhouders’ het wooncomplex te ontwikkelen, waar ieder ook, want er was flink wat inleg nodig aan de voorkant. Voordat we een vergunning hadden, moesten we dingen kunnen financieren. We hadden bijvoorbeeld een ontwerp nodig van de architect. Dat was voor onze groep een bedrag van bijna 600.000 euro.
Het meest trots ben ik op ons dak. Dat hebben we voor de helft ingericht met zonnepanelen en voor de andere helft hebben we daar een gezamenlijk dakterras gemaakt. De gezamenlijke plek zorgt voor verbinding. Iedereen uit het pand is daar met elkaar aan het borrelen en barbecueën. Er zijn kinderen aan het spelen. Het staat boordevol planten, er zijn insecten en vogels. Het is een heel bewuste keuze van ons geweest om daar met z’n allen voor te gaan, omdat we echt wilden zorgen voor sociale cohesie, gezelligheid en extra buitenruimte. Iedereen in dit pand kent elkaar al jaren. Je hebt met elkaar een besluitproces meegemaakt. Je hebt risico genomen. Dat brengt je bij elkaar.”